Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2746
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2746
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3226
Składniki
Z mąki,jajek i płynu kręcimy typowe kluski kładzione ,ciasto musi być geste takie aby nie spadało z łyżki.Gotujemy je w osolonej wodzie,nakładamy ciasto na łyżkę(za każdym razem moczymy łyżkę we wrzątku)i zamaczamy łyżkę z ciastem w gotującej się wodzie ciasto spadnie z łyżki ,kluski gotujemy dwie minuty od wypłynięcia.wyławiamy trzymamy w cieple .Boczek lub słoninę rumienimy na patelni.Ser biały kruszymy drobno.Nakładamy na talerz kluski posypujemy rozkruszonym serem i polewamy skwarkami .można posypać zieleniną albo w wersji wykwintnej parmezanem