Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Z mąki,jajek i płynu kręcimy typowe kluski kładzione ,ciasto musi być geste takie aby nie spadało z łyżki.Gotujemy je w osolonej wodzie,nakładamy ciasto na łyżkę(za każdym razem moczymy łyżkę we wrzątku)i zamaczamy łyżkę z ciastem w gotującej się wodzie ciasto spadnie z łyżki ,kluski gotujemy dwie minuty od wypłynięcia.wyławiamy trzymamy w cieple .Boczek lub słoninę rumienimy na patelni.Ser biały kruszymy drobno.Nakładamy na talerz kluski posypujemy rozkruszonym serem i polewamy skwarkami .można posypać zieleniną albo w wersji wykwintnej parmezanem