Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1783
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14334
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19464
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1783
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14334
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19464
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13140
Składniki
Z mąki,jajek i płynu kręcimy typowe kluski kładzione ,ciasto musi być geste takie aby nie spadało z łyżki.Gotujemy je w osolonej wodzie,nakładamy ciasto na łyżkę(za każdym razem moczymy łyżkę we wrzątku)i zamaczamy łyżkę z ciastem w gotującej się wodzie ciasto spadnie z łyżki ,kluski gotujemy dwie minuty od wypłynięcia.wyławiamy trzymamy w cieple .Boczek lub słoninę rumienimy na patelni.Ser biały kruszymy drobno.Nakładamy na talerz kluski posypujemy rozkruszonym serem i polewamy skwarkami .można posypać zieleniną albo w wersji wykwintnej parmezanem