Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Na patelni rozpuść masło, dodaj drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszaj, aby się nie przypalił. Szpinak umyj, osącz, pokrój w paski, dodaj do czosnku i smaż chwilę, często mieszając, uważaj, aby nie stracił koloru. Ugotuj makaron al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Na środku patelni zrób miejsce na ser, wrzuć go, dodając stopniowo śmietankę i energicznie mieszaj. Gotuj chwilę, aż sos będzie gęsty i kremowy. Ugotowany, gorący makaron wrzuć do sosu i mieszaj, aż będzie "oblepiony" sosem. Dodaj przyprawy wg uznania. Podawaj bardzo gorący.