Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wdzięczne danie. Fajny pomysł na powitanie gości - z pewnością nie powstydzimy się. Ta potrawa ma zalety: jest szybka i prosta w wykonaniu a przy tym niebiańsko pyszna! Uda się nawet początkującym w walce z garami :)
Smaki Grecji!
Odsłon: 98
Smaki Grecji!
Odsłon: 98
Składniki
Kurki umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzałam masło i zeszkliłam wcześniej pokrojoną w kostkę cebulkę.
Kiedy cebula zaczęła delikatnie nabierać koloru wyłożyłam na patelnię kurki. Wszystko razem smażyłam przez ok. 10 minut. Kurki podczas smażenia puszczają sok i zmniejszają swoją wielkość, ale nie wpływa to w ogóle na smak potrawy.
Po upływie 10 minut dodałam śmietankę i jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu, żeby śmietanka trochę odparowała a tym samym zagęściła sos. Na koniec posoliłam do smaku.
Do gotowego sosu wyłożyłam ugotowane wcześniej tagliatelle. Przemieszałam i posypałam posiekaną natką z pietruszki. Tak przygotowane danie wykładałam na talerze.
Smacznego!