Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wdzięczne danie. Fajny pomysł na powitanie gości - z pewnością nie powstydzimy się. Ta potrawa ma zalety: jest szybka i prosta w wykonaniu a przy tym niebiańsko pyszna! Uda się nawet początkującym w walce z garami :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4332
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 929
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1158
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4126
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4332
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 929
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1158
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4126
Składniki
Kurki umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzałam masło i zeszkliłam wcześniej pokrojoną w kostkę cebulkę.
Kiedy cebula zaczęła delikatnie nabierać koloru wyłożyłam na patelnię kurki. Wszystko razem smażyłam przez ok. 10 minut. Kurki podczas smażenia puszczają sok i zmniejszają swoją wielkość, ale nie wpływa to w ogóle na smak potrawy.
Po upływie 10 minut dodałam śmietankę i jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu, żeby śmietanka trochę odparowała a tym samym zagęściła sos. Na koniec posoliłam do smaku.
Do gotowego sosu wyłożyłam ugotowane wcześniej tagliatelle. Przemieszałam i posypałam posiekaną natką z pietruszki. Tak przygotowane danie wykładałam na talerze.
Smacznego!