Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przenosimy się do Tajlandii, nie będę ukrywać, że Tajska kuchnia to jedna z moich ulubionych. Jest lekka, świeża i co najważniejsze dobrze doprawiona. Nieskromnie przyznam że udało mi się odwzorować smak, który przypomina mi niezapomnianą podróż poślubną, właśnie w tamte rejony.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 824
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 824
Składniki
mięso oczyszczamy i kroimy w 2 cm paseczki, doprawiamy solą, następnie zalewamy 5 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżka oleju- tak zamarynowane mięso odkładamy na min 1 godzinę do lodówki makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu warzywa myjemy i obieramy, marchew, papryki, czosnek i dymkę kroimy w cienkie paseczki, seler naciowy w centymetrowe słupki. zamarynowane mięso przesmażamy na głębokiej patelni po czym wrzucamy warzywa, gdy wszystko się podrumieni zalewamy 1 szklanką bulionu wołowego, pastą sezamową i czekamy aż się zredukuje, międzyczasie wrzucając fasolkę szparagową, drobno posiekaną skórkę z limonki,kilka listków kolendry i papryczkę chilli gdy woda z bulionu odparuje a mięso i warzywa są dość miękkie (należy pamiętać o tym aby nie rozgotować składników, polecam sposób na al dente) możemy wrzucać makaron, wszystko dokładnie mieszając i doprawiając do smaku solą, sokiem z limonki oraz świeżo startym imbirem.