Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 753
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 484
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 753
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 484
Składniki
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, solą i tymiankiem. Wbij jajko i włóż kawałki zimnego masła. Zagnieć ciasto. Następnie zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć boczek. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka połącz ze śmietaną. Ciasto na tartę rozwałkuj na grubość 0,5 cm, wyłóż nim formę i nakłuj widelcem. Następnie ułóż podsmażony boczek i ser.
Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. 15 minut przed końcem pieczenia ułóż pokrojone papryki.Źródło: Na żywo