Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, solą i tymiankiem. Wbij jajko i włóż kawałki zimnego masła. Zagnieć ciasto. Następnie zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć boczek. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka połącz ze śmietaną. Ciasto na tartę rozwałkuj na grubość 0,5 cm, wyłóż nim formę i nakłuj widelcem. Następnie ułóż podsmażony boczek i ser.
Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. 15 minut przed końcem pieczenia ułóż pokrojone papryki.Źródło: Na żywo