Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta w duecie: zielona i czerwona"
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 5428
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 85
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 5428
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 85
Składniki
Spód: z podanych składników szybko zagnieć ciasto (jeśli trudno je zagnieść, możesz dodać trochę zimnej wody). Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na godz. Następnie wylep nim natłuszczone i oprószone mąką formy do tart, np. o śr. 24 cm. Nakłuj widelcem, podpiecz w 190°C do zezłocenia.
Farsz zielony: por i cukinię posiekaj, podsmaż krótko na oleju, dopraw. Rozłóż na podpieczonym spodzie, posmarowanym serkiem ricotta.
Farsz czerwony: warzywa i szynkę pokrój, przesmaż na oleju, dopraw. Rozłóż na drugim spodzie, posmarowanym serkiem.
Roztrzep jajka ze śmietaną, dopraw, wymieszaj. Wlej masę na obie tarty. Zapiekaj ok. 35 min, aż sos się zrumieni.Źródło: Świat kobiety