Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta w duecie: zielona i czerwona"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Spód: z podanych składników szybko zagnieć ciasto (jeśli trudno je zagnieść, możesz dodać trochę zimnej wody). Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na godz. Następnie wylep nim natłuszczone i oprószone mąką formy do tart, np. o śr. 24 cm. Nakłuj widelcem, podpiecz w 190°C do zezłocenia.
Farsz zielony: por i cukinię posiekaj, podsmaż krótko na oleju, dopraw. Rozłóż na podpieczonym spodzie, posmarowanym serkiem ricotta.
Farsz czerwony: warzywa i szynkę pokrój, przesmaż na oleju, dopraw. Rozłóż na drugim spodzie, posmarowanym serkiem.
Roztrzep jajka ze śmietaną, dopraw, wymieszaj. Wlej masę na obie tarty. Zapiekaj ok. 35 min, aż sos się zrumieni.Źródło: Świat kobiety