Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta w duecie: zielona i czerwona"
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8883
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9175
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8883
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9175
Składniki
Spód: z podanych składników szybko zagnieć ciasto (jeśli trudno je zagnieść, możesz dodać trochę zimnej wody). Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na godz. Następnie wylep nim natłuszczone i oprószone mąką formy do tart, np. o śr. 24 cm. Nakłuj widelcem, podpiecz w 190°C do zezłocenia.
Farsz zielony: por i cukinię posiekaj, podsmaż krótko na oleju, dopraw. Rozłóż na podpieczonym spodzie, posmarowanym serkiem ricotta.
Farsz czerwony: warzywa i szynkę pokrój, przesmaż na oleju, dopraw. Rozłóż na drugim spodzie, posmarowanym serkiem.
Roztrzep jajka ze śmietaną, dopraw, wymieszaj. Wlej masę na obie tarty. Zapiekaj ok. 35 min, aż sos się zrumieni.Źródło: Świat kobiety