Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z brokułami i łososiem, skropiona sokiem cytrynowym"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116177
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7923
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2990
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1467
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1270
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116177
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7923
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2990
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1467
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1270
Składniki
Umyj brokuł, podziel na różyczki. Wrzuć do gotującej wody na 3-4 minuty. Odsącz.
Rozłóż ciasto na formie do pieczenia.
Pokrój łososia na 3-centymetrowe kawałki. Posól, skrop cytryną.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, dodaj rozgnieciony czosnek. Wylej na ciasto (możesz je wcześniej podpiec w piekarniku). Wyłóż różyczki brokułu, kawałki łososia. Całość skrop cytryną i posyp skórką.
Piecz w piekarniku w temperaturze 190 st. 20-30 minut.
do tarty pasuje sos śmietanowo-czosnkowy.Źródło: Olivia