Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z brokułami i łososiem, skropiona sokiem cytrynowym"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Umyj brokuł, podziel na różyczki. Wrzuć do gotującej wody na 3-4 minuty. Odsącz.
Rozłóż ciasto na formie do pieczenia.
Pokrój łososia na 3-centymetrowe kawałki. Posól, skrop cytryną.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, dodaj rozgnieciony czosnek. Wylej na ciasto (możesz je wcześniej podpiec w piekarniku). Wyłóż różyczki brokułu, kawałki łososia. Całość skrop cytryną i posyp skórką.
Piecz w piekarniku w temperaturze 190 st. 20-30 minut.
do tarty pasuje sos śmietanowo-czosnkowy.Źródło: Olivia