Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z brokułami i łososiem, skropiona sokiem cytrynowym"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Umyj brokuł, podziel na różyczki. Wrzuć do gotującej wody na 3-4 minuty. Odsącz.
Rozłóż ciasto na formie do pieczenia.
Pokrój łososia na 3-centymetrowe kawałki. Posól, skrop cytryną.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, dodaj rozgnieciony czosnek. Wylej na ciasto (możesz je wcześniej podpiec w piekarniku). Wyłóż różyczki brokułu, kawałki łososia. Całość skrop cytryną i posyp skórką.
Piecz w piekarniku w temperaturze 190 st. 20-30 minut.
do tarty pasuje sos śmietanowo-czosnkowy.Źródło: Olivia