Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z brokułami i łososiem, skropiona sokiem cytrynowym"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Umyj brokuł, podziel na różyczki. Wrzuć do gotującej wody na 3-4 minuty. Odsącz.
Rozłóż ciasto na formie do pieczenia.
Pokrój łososia na 3-centymetrowe kawałki. Posól, skrop cytryną.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, dodaj rozgnieciony czosnek. Wylej na ciasto (możesz je wcześniej podpiec w piekarniku). Wyłóż różyczki brokułu, kawałki łososia. Całość skrop cytryną i posyp skórką.
Piecz w piekarniku w temperaturze 190 st. 20-30 minut.
do tarty pasuje sos śmietanowo-czosnkowy.Źródło: Olivia