Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z cukinią i indykiem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem na stolnicę. Dodaj sól i masło pokrojone na kawałeczki. Wbij jajko. Dołóż jogurt. szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę. Owiń ją folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Okrągłą formę (o śr. ok. 26 cm) wyłóż pergaminem. Spód oraz brzeg wylep plackiem.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 185°C. Piecz ok. 20 minut.
Nadzienie: filet opłucz, osusz, mięso pokrój w kosteczkę. Smaż je 5 minut na rozgrzanym oleju. Cukinię umyj, potnij na niewielkie kawałeczki.
Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Trochę odłóż do dekoracji, resztę wymieszaj z mięsem oraz cukinią. Posyp solą, pieprzem i ziołami. Wyłóż na podpieczony spód. Jajka połącz z twarogiem.
Masę przypraw do smaku. Zalej nią tarty. Ponownie wstaw do piekarnika. Piecz jeszcze ok. 45 minut. Gotową tartę udekoruj odłożoną natką.Źródło: Naj