Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z cukinią i indykiem"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3512
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3104
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 188
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 143
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3512
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3104
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 188
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 143
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem na stolnicę. Dodaj sól i masło pokrojone na kawałeczki. Wbij jajko. Dołóż jogurt. szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę. Owiń ją folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Okrągłą formę (o śr. ok. 26 cm) wyłóż pergaminem. Spód oraz brzeg wylep plackiem.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 185°C. Piecz ok. 20 minut.
Nadzienie: filet opłucz, osusz, mięso pokrój w kosteczkę. Smaż je 5 minut na rozgrzanym oleju. Cukinię umyj, potnij na niewielkie kawałeczki.
Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Trochę odłóż do dekoracji, resztę wymieszaj z mięsem oraz cukinią. Posyp solą, pieprzem i ziołami. Wyłóż na podpieczony spód. Jajka połącz z twarogiem.
Masę przypraw do smaku. Zalej nią tarty. Ponownie wstaw do piekarnika. Piecz jeszcze ok. 45 minut. Gotową tartę udekoruj odłożoną natką.Źródło: Naj