Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z cytrynowym kremem i mango"
Słodkie bezowe koszyczki wypełnione orzeźwiającym kremem jogurtowym podane z...
Odsłon: 2194
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 150
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 32
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 150
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 32
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj szczyptę soli i schłodzone masło, posiekaj razem ostrym nożem. Wbij jedno całe jajko, dodaj 1/4 szklanki cukru. szybko zagnieć, uformuj kulę. Owiń ją folią i odłóż do schłodzenia na 60 min.
Po tym czasie ciasto rozwałkuj. Wylep nim dużą formę do tarty. Spód przykryj kawałkiem pergaminu, obciąż suchym grochem lub specjalnymi kuleczkami ceramicznymi. Wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 st. 10-12 minut.
W misce umieść pozostałe jajka, żółtka, resztę cukru, kremówkę i sok z cytryny. wymieszaj widelcem, wylej na podpieczony spód (usuń pergamin). Piecz w temperaturze 140 st. 30-35 minut, aby masa się ścięła. Przestudź.
Mango umyj, obierz, przekrój na pół, usuwając pestkę. Pokrój miąższ w cienkie plasterki. Formuj z nich płatki róż. Wkładaj w tężejący krem.
czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 38
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 72