Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kiszoną kapustą"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 397
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 103
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1943
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 397
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 103
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1943
Składniki
Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż do lodówki na ok. 60 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki kwadratowej lub prostokątnej formy. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz ok. 15 minut w temperaturze 180°C.
Boczek pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Kapustę kiszoną odciśnij, posiekaj. Dynię pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć cebulę oraz dynię. Mieszając smaż ok. 5 min aż cebula stanie się szklista. Dodaj kiszoną kapustę, mieszając duś kolejne 5 min. Dopraw solą i pieprzem. Rozmącone jajka wymieszaj ze śmietaną. Dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Na podpieczonym cieście rozłóż przestudzony farsz. Zalej masą śmietanowo-jajeczną. Posyp boczkiem i startym żółtym serem. Piecz 40-50 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 590 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie