Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kiszoną kapustą"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1362
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1017
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 558
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1362
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1017
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 558
Składniki
Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż do lodówki na ok. 60 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki kwadratowej lub prostokątnej formy. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz ok. 15 minut w temperaturze 180°C.
Boczek pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Kapustę kiszoną odciśnij, posiekaj. Dynię pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć cebulę oraz dynię. Mieszając smaż ok. 5 min aż cebula stanie się szklista. Dodaj kiszoną kapustę, mieszając duś kolejne 5 min. Dopraw solą i pieprzem. Rozmącone jajka wymieszaj ze śmietaną. Dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Na podpieczonym cieście rozłóż przestudzony farsz. Zalej masą śmietanowo-jajeczną. Posyp boczkiem i startym żółtym serem. Piecz 40-50 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 590 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Rolada serowa
Rolada serowa to bardzo ciekawy sposób podania… mięsa. Wbrew temu bowiem, co...
Odsłon: 1134
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 274