Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kiszoną kapustą"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4819
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4819
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż do lodówki na ok. 60 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki kwadratowej lub prostokątnej formy. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz ok. 15 minut w temperaturze 180°C.
Boczek pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Kapustę kiszoną odciśnij, posiekaj. Dynię pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć cebulę oraz dynię. Mieszając smaż ok. 5 min aż cebula stanie się szklista. Dodaj kiszoną kapustę, mieszając duś kolejne 5 min. Dopraw solą i pieprzem. Rozmącone jajka wymieszaj ze śmietaną. Dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Na podpieczonym cieście rozłóż przestudzony farsz. Zalej masą śmietanowo-jajeczną. Posyp boczkiem i startym żółtym serem. Piecz 40-50 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 590 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie