Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt szybkie, ale tanie, bardzo smaczne i sycące.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Składniki
Z mąki, masła, jajka, wody i szczypty soli zagniatamy ciasto. Chowamy na 1 godzinę do lodówki.
Por - białą i jasnozieloną część - kroimy w plasterki i szklimy na maśle i oleju.
Do lekko wystudzonych porów dodajemy około pół łyżeczki soli i śmietanę. Mieszamy, przykrywamy i dusimy około 10-15 minut. Ponownie dajemy do wystudzenia. Dodajemy zbełtane jajka, doprawiamy solą i gałką muszkatałową.
Foremkę do tarty smarujemy tłuszczem. Wykładamy ciasto - spód plus boki, przekuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st na około 15 minut (aż się lekko zrumieni).
Po zrumienieniu ciasta wyciągamy je, wylewamy masę porowo-śmietanową, na wierch układamy plasterki sera w dwóch warstwach i dajemy spowrotem do piekarnika na około 10 minut.
Jemy ciepłe :]