Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z rybą, groszkiem i łososiem"
Sałatka z cyklu "zielono mi", czyli zielone szparagi, zielony groszek i zielo...
Odsłon: 1329
Pyszny i co najważniejsze szybki pomysł na makaron :) Dobry sposób na wprowad...
Odsłon: 2217
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 583
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 646
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 372
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 583
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 646
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 372
Składniki
Mąkę i sól wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj żółtko i mleko. Szybko zagnieć, zawiń w folię, wstaw do lodówki na 30 minut.
Pora pokrój w plastry, cebulę w kostkę, groszek odsącz z zalewy, łososia pokrój na małe kawałki. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj pora, podduś. Wystudź, połącz ze śmietaną, jajkami, groszkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszaj.
3/4 ciasta rozwałkuj, wyłóż nim posmarowane masłem foremki do tarty, spód lekko ponakłuwaj widelcem. Włóż kawałki łososia (może też być inna ryba lub krewetki), zalej sosem, przykryj pozostałym ciastem.
Możesz wyciąć dekoracyjne kształty i ozdobić każdą. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C. Przed końcem pieczenia przykryj tarty folią aluminiową.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 81
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 65