Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 1208
Dodano: 31.10.2009
Odsłon: 7097
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z maki, masla i wody zagniesc kruche ciasto i wlozyc do lodowki na min. 30 minut.
Soczewice przeplukac woda i wlozyc do garnka, zalac bulionem i gotowac 15 minut. Nastepnie odsaczyc, doprawic przyprawa curry, pieprzem, chilli i kolendra. Dodac roztrzepane jajka i wymieszac.
Ciasto rozwalkowac, wylozyc nim forme do tart i podpiec ok 20 min. w temp 190 stopni.
Na podpieczone ciasto wylac mase soczewicowa. Na wierzch ulozyc pokrojone w plastry pieczarki oraz starty ser. Wlozyc do piekarnika i piec 30 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kasiarka 24 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne, dziękuje i polecam wszystkim!3 Kto głosował? | Odpowiedz

miciunia 14 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ciesze sie, ze smakowalo :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszne, niebanalne danie :) Zrobiłam z 1,5 ilości farszu na tortownice 26 cm i w 3 osoby zdołaliśmy zjeść tylko 2/3 tarty, bo bardzo sycąca jest, a reszta została do następnego dnia ;) trochę przedobrzyłam z curry - następnym razem dam PŁASKĄ łyżkę;) dziękuję za taki smakowity przepis i pozdrawiam! :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 13 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
smakowite to jest, ja też pakuję do ulubionych :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 31 października 2009Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis :) brzmi smacznie :) dodaję do ulubionych, żeby mi się nie zapodział :)2 Kto głosował? | Odpowiedz