Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 760
Składniki
Z maki, masla i wody zagniesc kruche ciasto i wlozyc do lodowki na min. 30 minut.
Soczewice przeplukac woda i wlozyc do garnka, zalac bulionem i gotowac 15 minut. Nastepnie odsaczyc, doprawic przyprawa curry, pieprzem, chilli i kolendra. Dodac roztrzepane jajka i wymieszac.
Ciasto rozwalkowac, wylozyc nim forme do tart i podpiec ok 20 min. w temp 190 stopni.
Na podpieczone ciasto wylac mase soczewicowa. Na wierzch ulozyc pokrojone w plastry pieczarki oraz starty ser. Wlozyc do piekarnika i piec 30 minut.