Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5873
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5873
Składniki
Z maki, masla i wody zagniesc kruche ciasto i wlozyc do lodowki na min. 30 minut.
Soczewice przeplukac woda i wlozyc do garnka, zalac bulionem i gotowac 15 minut. Nastepnie odsaczyc, doprawic przyprawa curry, pieprzem, chilli i kolendra. Dodac roztrzepane jajka i wymieszac.
Ciasto rozwalkowac, wylozyc nim forme do tart i podpiec ok 20 min. w temp 190 stopni.
Na podpieczone ciasto wylac mase soczewicowa. Na wierzch ulozyc pokrojone w plastry pieczarki oraz starty ser. Wlozyc do piekarnika i piec 30 minut.