Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Z maki, masla i wody zagniesc kruche ciasto i wlozyc do lodowki na min. 30 minut.
Soczewice przeplukac woda i wlozyc do garnka, zalac bulionem i gotowac 15 minut. Nastepnie odsaczyc, doprawic przyprawa curry, pieprzem, chilli i kolendra. Dodac roztrzepane jajka i wymieszac.
Ciasto rozwalkowac, wylozyc nim forme do tart i podpiec ok 20 min. w temp 190 stopni.
Na podpieczone ciasto wylac mase soczewicowa. Na wierzch ulozyc pokrojone w plastry pieczarki oraz starty ser. Wlozyc do piekarnika i piec 30 minut.