Do góry

Dania główne Przepis na:

Tatar z łososia

Tatar z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 49

Przepis wart wypróbowania: "Tatar z łososia"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tatar z łososia

Przygotowanie

  1. Ogórek wyszoruj, obierz ze skórki, przekrój na połówki. Usuń pestki. Miąższ drobno posiekaj. 2 łyżki kremówki wymieszaj z połową łyżki pasty wasabi. Dodaj do posiekanego ogórka. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

  2. Sparz jedną limonkę. Otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, posiekaj. 1/3 szczypiorku wymieszaj z resztą kremówki oraz sokiem i skórką z limonki. Dopraw solą i pieprzem.

  3. Opłucz starannie, a potem osusz filet z surowego łososia. Posiekaj drobno ostrym nożem. Wymieszaj z identycznie posiekanym wędzonym łososiem.

  4. Tatar z łososia skrop sokiem z pozostałej połówki limonki. Wymieszaj z drobno posiekaną szalotką oraz pozostałym szczypiorkiem. Dodaj kilka posiekanych listków kolendry i łyżkę oliwy. Dopraw solą oraz pieprzem. Tatar rozłóż dekoracyjnie na talerzyki (możesz użyć małych metalowych obręczy). Podawaj z dipami.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń