Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tatar z łososia"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Ogórek wyszoruj, obierz ze skórki, przekrój na połówki. Usuń pestki. Miąższ drobno posiekaj. 2 łyżki kremówki wymieszaj z połową łyżki pasty wasabi. Dodaj do posiekanego ogórka. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Sparz jedną limonkę. Otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, posiekaj. 1/3 szczypiorku wymieszaj z resztą kremówki oraz sokiem i skórką z limonki. Dopraw solą i pieprzem.
Opłucz starannie, a potem osusz filet z surowego łososia. Posiekaj drobno ostrym nożem. Wymieszaj z identycznie posiekanym wędzonym łososiem.
Tatar z łososia skrop sokiem z pozostałej połówki limonki. Wymieszaj z drobno posiekaną szalotką oraz pozostałym szczypiorkiem. Dodaj kilka posiekanych listków kolendry i łyżkę oliwy. Dopraw solą oraz pieprzem. Tatar rozłóż dekoracyjnie na talerzyki (możesz użyć małych metalowych obręczy). Podawaj z dipami.Źródło: Świat kobiety