Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie nie tylko dla wegetarian;)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 435
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 435
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Składniki
z ciasta na naleśniki smażymy naleśniki tak aby mieć ich 7 sztuk
mrożony szpinak wsypujemy na patelnię i smażymy, jak się juz rozmrozi to dodaję łyżkę śmietany oraz solę i pieprzę.
fetę rozdrabniam razem z serkiem wiejskim i odrobiną śmietany na gładką masę
pomidory z puszki rozdrabniam widelcem i dodaję do nich dużo przypraw czyli czosnku bazylii i oregano
przygotowuję beszamel, który przyda się aby dobrze "skleić" poszczególne warstwy;)
etap własciwy tworzenia "tortu": układam na dnie tortownicy pierwszy naleśnik na niego daję połowę masy serkowej, potem następny naleśnik i masa szpiankowa, i następny naleśnik i pomidorki - tutaj dokładam trochę beszamelu aby nie rozpływały się - i powtarzam czynności czyli tworzę następne warstwy tak aby z każdej były po dwie.
posypuję startym żółtym serem i wkładam na 15 min do rozgrzanego piekarnika ok 150 stopni