Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 295
Dodano: 07.06.2010
Odsłon: 8318
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
z ciasta na naleśniki smażymy naleśniki tak aby mieć ich 7 sztuk
mrożony szpinak wsypujemy na patelnię i smażymy, jak się juz rozmrozi to dodaję łyżkę śmietany oraz solę i pieprzę.
fetę rozdrabniam razem z serkiem wiejskim i odrobiną śmietany na gładką masę
pomidory z puszki rozdrabniam widelcem i dodaję do nich dużo przypraw czyli czosnku bazylii i oregano
przygotowuję beszamel, który przyda się aby dobrze "skleić" poszczególne warstwy;)
etap własciwy tworzenia "tortu": układam na dnie tortownicy pierwszy naleśnik na niego daję połowę masy serkowej, potem następny naleśnik i masa szpiankowa, i następny naleśnik i pomidorki - tutaj dokładam trochę beszamelu aby nie rozpływały się - i powtarzam czynności czyli tworzę następne warstwy tak aby z każdej były po dwie.
posypuję startym żółtym serem i wkładam na 15 min do rozgrzanego piekarnika ok 150 stopni
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

kibi87 17 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
czegos takiego szukałam, musze zrobic:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

raksaksa1 08 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis, na pewno wypróbuję na sobotnią obiado-kolację:))1 Kto głosował? | Odpowiedz

raksaksa1 08 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo podoba mi się ten przepis:)) Smaczny pomysł na sobotnią obiado-kolację:)))1 Kto głosował? | Odpowiedz