Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 190
Dodano: 30.10.2015
Odsłon: 3965
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Pieczarki potarkuj na tarce o średnich oczkach, cebulkę drobno posiekaj. Podsmaż oba składniki na oleju, duś, aż z pieczarek odparuje woda. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ser także starkuj. Układaj składniki na płaskim talerzu w następujący sposób:
placek naleśnikowy -> farsz pieczarkowy ->ser ->placek naleśnikowy->farsz pieczarkowy ->ser… itd.
Na ostatnim, wierzchnim placku również posyp ser, udekoruj wzorkiem z ketchupu. Wsadź do mikrofali lub piekarnika i zapiecz kilka minut, aż ser się rozpuści i ładnie sklei ze sobą placki. Polecam wystudzić, wtedy będzie się lepiej kroił, aczkolwiek przeważnie od razu zostaje zjedzony
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

newsweek 28 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Proste i smaczne :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz