Do góry

Dania główne Przepis na:

Tort naleśnikowy pieczarkowy

Tort naleśnikowy pieczarkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 3817

Naleśniki przekładane farszem pieczarkowym i serem żółtym

Składniki

  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 30-40 dag sera żółtego
  • sól, pieprz, ketchup
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki potarkuj na tarce o średnich oczkach, cebulkę drobno posiekaj. Podsmaż oba składniki na oleju, duś, aż z pieczarek odparuje woda. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ser także starkuj. Układaj składniki na płaskim talerzu w następujący sposób:
    placek naleśnikowy -> farsz pieczarkowy ->ser ->placek naleśnikowy->farsz pieczarkowy ->ser… itd.
    Na ostatnim, wierzchnim placku również posyp ser, udekoruj wzorkiem z ketchupu. Wsadź do mikrofali lub piekarnika i zapiecz kilka minut, aż ser się rozpuści i ładnie sklei ze sobą placki. Polecam wystudzić, wtedy będzie się lepiej kroił, aczkolwiek przeważnie od razu zostaje zjedzony

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń