Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki przekładane farszem pieczarkowym i serem żółtym
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Pieczarki potarkuj na tarce o średnich oczkach, cebulkę drobno posiekaj. Podsmaż oba składniki na oleju, duś, aż z pieczarek odparuje woda. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ser także starkuj. Układaj składniki na płaskim talerzu w następujący sposób: placek naleśnikowy -> farsz pieczarkowy ->ser ->placek naleśnikowy->farsz pieczarkowy ->ser… itd. Na ostatnim, wierzchnim placku również posyp ser, udekoruj wzorkiem z ketchupu. Wsadź do mikrofali lub piekarnika i zapiecz kilka minut, aż ser się rozpuści i ładnie sklei ze sobą placki. Polecam wystudzić, wtedy będzie się lepiej kroił, aczkolwiek przeważnie od razu zostaje zjedzony