Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortille z awokado i cebulką"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2757
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2757
Składniki
Cebule obrać, posiekać, posolić, odstawić. Chili umyć, przekroić na pół, usunąć dokładnie nasiona, posiekać. Oregano umyć, także drobno posiekać. Dwie łyżki soku cytrynowego wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu, cukrem i 4 łyżkami oliwy, wymieszać z posiekaną cebulą i chili, dodać oregano.
Awokado obrać, usunąć pestki, miąższ skropić sokiem, zmiksować ze śmietaną, doprawić, rozsmarować na czterech tortillach, posypać cebulą i serem. Tak przygotowane placki przykryć suchymi tortillami, podsmażyć na oliwie z każdej strony.
Do pasty awokado możesz dodać 1-2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, 2-3 łyżki przecieru pomidorowego i świeżą kolendrę.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium