Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortille z awokado i cebulką"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8053
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 373
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8053
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 373
Składniki
Cebule obrać, posiekać, posolić, odstawić. Chili umyć, przekroić na pół, usunąć dokładnie nasiona, posiekać. Oregano umyć, także drobno posiekać. Dwie łyżki soku cytrynowego wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu, cukrem i 4 łyżkami oliwy, wymieszać z posiekaną cebulą i chili, dodać oregano.
Awokado obrać, usunąć pestki, miąższ skropić sokiem, zmiksować ze śmietaną, doprawić, rozsmarować na czterech tortillach, posypać cebulą i serem. Tak przygotowane placki przykryć suchymi tortillami, podsmażyć na oliwie z każdej strony.
Do pasty awokado możesz dodać 1-2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, 2-3 łyżki przecieru pomidorowego i świeżą kolendrę.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium