Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tosty z pieczarkami i brzoskwiniami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10758
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10758
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 1,60 zł
Rozpuszczamy 20 g masła na patelni i podsmażamy obrane pieczarki.
Przygotowujemy sos holenderski: żółtka ubijamy z sokiem z cytryny, pieprzem i solą na puszystą masę. Stopniowo dodajemy, wciąż ubijając, rozpuszczone i ciepłe masło, aby powstał gęsty sos o konsystencji majonezu. Przekładamy do niego podsmażone pieczarki, mieszamy.
Brzoskwinie osączamy z zalewy, a następnie kroimy na ćwiartki.
Na blachach wyłożonych papierem do pieczenia układamy kromki tostowego pieczywa. Każdą przykrywamy plasterkiem wędzonego indyka, dodajemy kilka ćwiartek brzoskwini i polewamy sosem holenderskim z pieczarkami.
Zapiekamy ok. 8 minut w 200oC. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Takie tosty możemy podać na śniadanie albo na kolację.Źródło: Rewia