Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tosty z pieczarkami i brzoskwiniami"
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 31
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 178
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 328
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 31
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 178
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 328
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 1,60 zł
Rozpuszczamy 20 g masła na patelni i podsmażamy obrane pieczarki.
Przygotowujemy sos holenderski: żółtka ubijamy z sokiem z cytryny, pieprzem i solą na puszystą masę. Stopniowo dodajemy, wciąż ubijając, rozpuszczone i ciepłe masło, aby powstał gęsty sos o konsystencji majonezu. Przekładamy do niego podsmażone pieczarki, mieszamy.
Brzoskwinie osączamy z zalewy, a następnie kroimy na ćwiartki.
Na blachach wyłożonych papierem do pieczenia układamy kromki tostowego pieczywa. Każdą przykrywamy plasterkiem wędzonego indyka, dodajemy kilka ćwiartek brzoskwini i polewamy sosem holenderskim z pieczarkami.
Zapiekamy ok. 8 minut w 200oC. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Takie tosty możemy podać na śniadanie albo na kolację.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 31
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 60