Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tosty z pieczarkami i brzoskwiniami"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 1,60 zł
Rozpuszczamy 20 g masła na patelni i podsmażamy obrane pieczarki.
Przygotowujemy sos holenderski: żółtka ubijamy z sokiem z cytryny, pieprzem i solą na puszystą masę. Stopniowo dodajemy, wciąż ubijając, rozpuszczone i ciepłe masło, aby powstał gęsty sos o konsystencji majonezu. Przekładamy do niego podsmażone pieczarki, mieszamy.
Brzoskwinie osączamy z zalewy, a następnie kroimy na ćwiartki.
Na blachach wyłożonych papierem do pieczenia układamy kromki tostowego pieczywa. Każdą przykrywamy plasterkiem wędzonego indyka, dodajemy kilka ćwiartek brzoskwini i polewamy sosem holenderskim z pieczarkami.
Zapiekamy ok. 8 minut w 200oC. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Takie tosty możemy podać na śniadanie albo na kolację.Źródło: Rewia