Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuńczyk na wakacjach

Przepis dnia 2011-11-25
Tuńczyk na wakacjach

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 240

Dodano:

Odsłon: 6604

Robi się w 20 minut,nie wymaga dużego nakładu pracy, bardzo smaczne, trochę niestandardowe i ślicznie wygląda :)

Składniki

  • Makaron spaghetti kolorowy, ilośc zgodnie z apetytem ;p
  • cebula, 1
  • czosnek, 2 zabki
  • tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
  • śmietanka 30%, 1/4 szklanki
  • serek topiony z ziołami, 1/3 opakowania
  • majonez, 2 łyżki
  • oliwki czarne, ,
  • papryka czerowana,, patisony konserwowe
  • sól, pieprz
  • oliwa, do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tuńczyk na wakacjach

Przygotowanie

  1. Wstawić wodę na makaron, osolić, ugotować al dente

  2. Cebule posiekać drobno, podsmażyć na oliwie, dodać posiekany czosnek, smazyć jeszcze minutkę i dodać tuńczyka.

  3. wlać śmietankę, dodać serek, majonez, dokładnie wymieszać, dodać oliwki, doprawić do smaku solą i pieprzem

  4. Makaron ułożyć na tależu, polać sosem tuńczykowym i przybrać papryką, patisonami, oliwkami, natką pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń