Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka kurczaka w pomarańczach"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1604
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1604
Składniki
Wyciskamy sok z 1,5 pomarańczy. Dodajemy miód, po szczypcie każdej papryki, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy.
Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wkładamy mięso do przygotowanej pomarańczowej marynaty i zostawiamy na noc w lodówce.
W żaroodpornym naczyniu układamy udka, polewamy zalewą i obkładamy pokrojonymi w grube plastry pomarańczami. Pieczemy 45–50 minut w 200oC.
Udka przekładamy na talerz. Płyn powstały podczas pieczenia razem z plastrami pomarańczy miksujemy blenderem. Powstałym sosem polewamy mięso.Źródło: Rewia