Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie proste bardzo sycace idealne na zime
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4999
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4851
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44925
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 548
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4999
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4851
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44925
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 548
Składniki
Udka myjemy i osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski ( czosnek miażdzymy w rasce) wlewamy 2 łyzki oleju i mieszamy. Udka smarujemy marynata i zostawiamy na 2 godz.
surowy ryz wsypujemy na blache na wierz ukladamy pokrojona w plastry cebule nastepnie udka.
Przygotowujemy sos: masło rozpuszczamy na wolnym ogniu dokladnie mieszamy z posiekanym czosnkiem vegeta pieprzem papryka i keczupem . wlewamy wode.
Udka zalewamy sosem. Blache wkladamy do piekarnika nagrzanego na ok 200 stopni i pieczemy 1godz 20 minut
Udka mozna zastapic skrzydelkami jak kto woli :):) polecam i życze smacznego