Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie proste bardzo sycace idealne na zime
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4421
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423995
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4421
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423995
Składniki
Udka myjemy i osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski ( czosnek miażdzymy w rasce) wlewamy 2 łyzki oleju i mieszamy. Udka smarujemy marynata i zostawiamy na 2 godz.
surowy ryz wsypujemy na blache na wierz ukladamy pokrojona w plastry cebule nastepnie udka.
Przygotowujemy sos: masło rozpuszczamy na wolnym ogniu dokladnie mieszamy z posiekanym czosnkiem vegeta pieprzem papryka i keczupem . wlewamy wode.
Udka zalewamy sosem. Blache wkladamy do piekarnika nagrzanego na ok 200 stopni i pieczemy 1godz 20 minut
Udka mozna zastapic skrzydelkami jak kto woli :):) polecam i życze smacznego