Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie proste bardzo sycace idealne na zime
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Udka myjemy i osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski ( czosnek miażdzymy w rasce) wlewamy 2 łyzki oleju i mieszamy. Udka smarujemy marynata i zostawiamy na 2 godz.
surowy ryz wsypujemy na blache na wierz ukladamy pokrojona w plastry cebule nastepnie udka.
Przygotowujemy sos: masło rozpuszczamy na wolnym ogniu dokladnie mieszamy z posiekanym czosnkiem vegeta pieprzem papryka i keczupem . wlewamy wode.
Udka zalewamy sosem. Blache wkladamy do piekarnika nagrzanego na ok 200 stopni i pieczemy 1godz 20 minut
Udka mozna zastapic skrzydelkami jak kto woli :):) polecam i życze smacznego