Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z pieczarkami i cebulką

Udka z pieczarkami i cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Udka z pieczarkami i cebulką"

Składniki

  • udka z kurczaka (1 kg) ? 250 g pieczarek ? cebula ? garść pomidorków koktajlowych ?sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • rozmaryn (gałązki) ? olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso oczyść, natrzyj olejem oraz przyprawami (solą, pieprzem, czosnkiem). Wstaw pod przykryciem do lodówki na godzinę.

  2. Po tym czasie włóż udka do naczynia żaroodpornego, obłóż pokrojonymi pieczarkami i plasterkami cebuli. Piecz ok. 60 min w 180 stopniach C, w trakcie obracając.

  3. W trakcie pieczenia podlej lekko wodą, ponownie skrop olejem. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i gałązki rozmarynu.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń