Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka z pieczarkami i cebulką"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 117
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 844
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 508
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 513
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 117
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 844
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 508
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 513
Składniki
Mięso oczyść, natrzyj olejem oraz przyprawami (solą, pieprzem, czosnkiem). Wstaw pod przykryciem do lodówki na godzinę.
Po tym czasie włóż udka do naczynia żaroodpornego, obłóż pokrojonymi pieczarkami i plasterkami cebuli. Piecz ok. 60 min w 180 stopniach C, w trakcie obracając.
W trakcie pieczenia podlej lekko wodą, ponownie skrop olejem. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i gałązki rozmarynu.Źródło: Świat kobiety