Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ma niepowtarzalny smak, aromat, pysznosci,mam nadzieje ze nie tylko dla smakoszy....
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1347
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1316
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1347
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1316
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Składniki
wszyskie przyprawy jak wyzej wymieszac razem, utworzy sie z tego dozc gesta zalewa, czosnek nalezy przepuscic przez praske a wymieszac calosc trzepaczka bardzo dokladnie, kurczaka umyc, najlepiej przekroic na pol wdzluz, umyc, osuszyc , zalac zalewa i odstawic na cala noc w zimne miejsce, (najlepiej ulozyc w naczyniu zaroodpornym )na nastepny dzien naczynie z cala zalewa wlozyc do rekawa i pec tak dlugo ile wazy kurczak, poczatkowo w temep, 250 stopni a jak zacznie pachniec zmniejszyc do ok 180 stopni., podac z frytkami beztluszczowymi i dowolna surowka, jezeli ktos ma ochote mozna na bazie uduszonej zalewy zrobic sosik i podawac z ziemniaczkami - smacznego !