Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi w kuchni świeżych ziół. Dlatego zachęcam osoby, które nie posiadają ogrodu, do uprawy w doniczkach na parapecie i na balkonie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7466
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2403
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7466
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2403
Składniki
Wystarczą doniczki i skrzynki balkonowe, ziemia i nasiona. Zioła wysiewam bezpośrednio do doniczek docelowych. Ewentualny nadmiar siewek usuwam. Rośliny dokarmiam biohumusem a więc dodatkowa zaleta,że nie używam w uprawie chemii. W kuchni przez cały rok mam w doniczce szczypiorek i tymianek. Wczesną wiosną wysiewam z przeznaczeniem na balkon bazylię, oregano, koperek, pietruszkę oraz na zielone listki endywię i roszponkę, niekiedy też rukolę. Wszystko pięknie pachnie i jest dosłownie na wyciągnięcie ręki. W tym roku część tymianku ścięłam i ususzyłam. Bardzo polecam taki mini ogródek.