Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi w kuchni świeżych ziół. Dlatego zachęcam osoby, które nie posiadają ogrodu, do uprawy w doniczkach na parapecie i na balkonie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457325
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1355
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2195
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457325
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1355
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2195
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Składniki
Wystarczą doniczki i skrzynki balkonowe, ziemia i nasiona. Zioła wysiewam bezpośrednio do doniczek docelowych. Ewentualny nadmiar siewek usuwam. Rośliny dokarmiam biohumusem a więc dodatkowa zaleta,że nie używam w uprawie chemii. W kuchni przez cały rok mam w doniczce szczypiorek i tymianek. Wczesną wiosną wysiewam z przeznaczeniem na balkon bazylię, oregano, koperek, pietruszkę oraz na zielone listki endywię i roszponkę, niekiedy też rukolę. Wszystko pięknie pachnie i jest dosłownie na wyciągnięcie ręki. W tym roku część tymianku ścięłam i ususzyłam. Bardzo polecam taki mini ogródek.