Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi w kuchni świeżych ziół. Dlatego zachęcam osoby, które nie posiadają ogrodu, do uprawy w doniczkach na parapecie i na balkonie.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 124
Prosta, ale bardzo smaczna w przygotowaniu japońska zupa
Odsłon: 40
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 656
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 124
Prosta, ale bardzo smaczna w przygotowaniu japońska zupa
Odsłon: 40
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 656
Składniki
Wystarczą doniczki i skrzynki balkonowe, ziemia i nasiona. Zioła wysiewam bezpośrednio do doniczek docelowych. Ewentualny nadmiar siewek usuwam. Rośliny dokarmiam biohumusem a więc dodatkowa zaleta,że nie używam w uprawie chemii. W kuchni przez cały rok mam w doniczce szczypiorek i tymianek. Wczesną wiosną wysiewam z przeznaczeniem na balkon bazylię, oregano, koperek, pietruszkę oraz na zielone listki endywię i roszponkę, niekiedy też rukolę. Wszystko pięknie pachnie i jest dosłownie na wyciągnięcie ręki. W tym roku część tymianku ścięłam i ususzyłam. Bardzo polecam taki mini ogródek.