Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi w kuchni świeżych ziół. Dlatego zachęcam osoby, które nie posiadają ogrodu, do uprawy w doniczkach na parapecie i na balkonie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2202
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 127
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2202
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 127
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Składniki
Wystarczą doniczki i skrzynki balkonowe, ziemia i nasiona. Zioła wysiewam bezpośrednio do doniczek docelowych. Ewentualny nadmiar siewek usuwam. Rośliny dokarmiam biohumusem a więc dodatkowa zaleta,że nie używam w uprawie chemii. W kuchni przez cały rok mam w doniczce szczypiorek i tymianek. Wczesną wiosną wysiewam z przeznaczeniem na balkon bazylię, oregano, koperek, pietruszkę oraz na zielone listki endywię i roszponkę, niekiedy też rukolę. Wszystko pięknie pachnie i jest dosłownie na wyciągnięcie ręki. W tym roku część tymianku ścięłam i ususzyłam. Bardzo polecam taki mini ogródek.