Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wareniki z konfiturą"
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 823
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 101
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 197
Polecam, pychota.
Odsłon: 487
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 281
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 823
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 101
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 197
Polecam, pychota.
Odsłon: 487
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 281
Składniki
Mąki zmieszaj ze szczyptą soli i przesiej do misy. Wlej wrzącą wodę i wymieszaj, by mąka się zaparzyła i straciła smak surowizny. Kiedy woda ostygnie, wlej maślankę, zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj je talerzem lub pokrywką na 20 minut.
Wiśnie na nadzienie wymieszaj z cukrem i miętą. Ciasto wałkuj po kawałku. Resztę masy trzymaj pod miską, by nie obeschła. Z placków ciasta wykrój kółka i nałóż na środek każdego po łyżeczce owoców. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 3-4 minuty.
Resztę wiśni gotuj z cukrem, aż się zeszklą. Wyłóż pierogi na talerz, podawaj z porcją wiśniowej konfitury.Źródło: Naj