Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywna kanapka"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 39
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 212
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1598
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 39
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 212
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1598
Składniki
porcje, czas 15 min; porcja – 240 kcal, cena 6,50 zł.
Bakłażan oczyść, pokrój w cienkie podłużne plastry i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, osusz. Na patelni grillowej rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Smaż plastry po kilka minut z każdej strony. Osącz z oliwy, ostudź. Dopraw solą.
Liście rukoli opłucz, osusz. Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Wymieszaj 2 łyżki oliwy z jasnym octem balsamicznym. Dopraw solą, pieprzem i musztardą. Parmezan pokrój drobno lub zetrzyj.
Bagietkę przekrój na dwie części, a potem każdą część wzdłuż na połówki. Wewnętrzne części pieczywa skrop oliwą, obsmaż na patelni. Pomidory i rukolę wymieszaj z sosem. Pieczywo przełóż sałatką, parmezanem i plastrami bakłażana, złóż.Źródło: Świat kobiety