Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywna kanapka"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16845
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16845
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23855
Składniki
porcje, czas 15 min; porcja – 240 kcal, cena 6,50 zł.
Bakłażan oczyść, pokrój w cienkie podłużne plastry i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, osusz. Na patelni grillowej rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Smaż plastry po kilka minut z każdej strony. Osącz z oliwy, ostudź. Dopraw solą.
Liście rukoli opłucz, osusz. Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Wymieszaj 2 łyżki oliwy z jasnym octem balsamicznym. Dopraw solą, pieprzem i musztardą. Parmezan pokrój drobno lub zetrzyj.
Bagietkę przekrój na dwie części, a potem każdą część wzdłuż na połówki. Wewnętrzne części pieczywa skrop oliwą, obsmaż na patelni. Pomidory i rukolę wymieszaj z sosem. Pieczywo przełóż sałatką, parmezanem i plastrami bakłażana, złóż.Źródło: Świat kobiety