Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka z ziemniakami i jabłkiem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Ziemniaki w całości ugotuj w osolonej wodzie. Jabłka umyj, wyjmij gniazda nasienne, pokrój w plastry. Skrop sokiem z cytryny. Wątróbkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w dość duże kawałki. Cebule pokrój w piórka, usmaż je na oleju, często mieszając. Podczas smażenia dodaj łyżeczkę wody, dzięki temu cebula będzie się dusiła.
Ziemniaki pokrój w plastry. Smaż na oleju na rumiano. Osobno usmaż jabłka, dodaj je do cebuli, wymieszaj. Wątróbkę obtocz w mące, posól i smaż na rozgrzanym oleju.
Na patelni ułóż ziemniaki, wątróbkę, jabłka i cebulę. Smaż chwilę pod przykryciem. Udekoruj śmietaną.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień