Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegański sos pieczeniowy"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13323
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13323
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną cebulę, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, gałązki tymianku i rozmarynu. Całość smaż do momentu, kiedy cebula delikatnie się zrumieni.
Następnie dodaj pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i czosnek. Duś przez 30 minut. Dodaj cukier, koncentrat oraz sos sojowy. Wlej bulion i gotuj przez 40 minut. Odcedź warzywa i dopraw sos solą oraz pieprzem.Źródło: Na żywo