Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegański sos pieczeniowy"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31273
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31273
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną cebulę, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, gałązki tymianku i rozmarynu. Całość smaż do momentu, kiedy cebula delikatnie się zrumieni.
Następnie dodaj pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i czosnek. Duś przez 30 minut. Dodaj cukier, koncentrat oraz sos sojowy. Wlej bulion i gotuj przez 40 minut. Odcedź warzywa i dopraw sos solą oraz pieprzem.Źródło: Na żywo