Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegański sos pieczeniowy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2481
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2481
Składniki
W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną cebulę, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, gałązki tymianku i rozmarynu. Całość smaż do momentu, kiedy cebula delikatnie się zrumieni.
Następnie dodaj pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i czosnek. Duś przez 30 minut. Dodaj cukier, koncentrat oraz sos sojowy. Wlej bulion i gotuj przez 40 minut. Odcedź warzywa i dopraw sos solą oraz pieprzem.Źródło: Na żywo