Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegańskie burgery z kaszy i buraków"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1601
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5088
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1601
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5088
Składniki
czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 3,70 zł
Buraki opłucz, obierz, zetrzyj na tarce. Kaszę jaglaną przepłucz na sicie. Gotuj w osolonej wodzie około 15 minut. Odlej. Ziarna sezamu upraż na rozgrzanej suchej patelni. Posiekaj drobno pół obranej czerwonej cebuli oraz czosnek.
Wymieszaj buraki, kaszę i cebulę. Dodaj po łyżce oliwy i soku z cytryny, czosnek, uprażony sezam i jajko. Masę dopraw posiekaną natką i lubczykiem, solą oraz pieprzem. Uformuj 4 burgery. Piekarnik rozgrzej do temp. 200 st.
Burgery ułóż na blasze. Piecz ok. 40 minut. Pomidor i miąższ awokado pokrój w plasterki, resztę cebuli w krążki. Bułki przekrój, podgrzej. Przekładaj burgerami, pomidorami, cebulą, awokado, liśćmi szpinaku oraz botwinki.Źródło: Świat kobiety