Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegańskie burgery z kaszy i buraków"
Smaczne rybne hamburgery. Przepis pochodzi z ksiazki "Flat belly recipes"
Odsłon: 8764
Proponuję dziś przepis na pyszne łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami. Pro...
Odsłon: 6206
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 267
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 56
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 267
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 56
Składniki
czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 3,70 zł
Buraki opłucz, obierz, zetrzyj na tarce. Kaszę jaglaną przepłucz na sicie. Gotuj w osolonej wodzie około 15 minut. Odlej. Ziarna sezamu upraż na rozgrzanej suchej patelni. Posiekaj drobno pół obranej czerwonej cebuli oraz czosnek.
Wymieszaj buraki, kaszę i cebulę. Dodaj po łyżce oliwy i soku z cytryny, czosnek, uprażony sezam i jajko. Masę dopraw posiekaną natką i lubczykiem, solą oraz pieprzem. Uformuj 4 burgery. Piekarnik rozgrzej do temp. 200 st.
Burgery ułóż na blasze. Piecz ok. 40 minut. Pomidor i miąższ awokado pokrój w plasterki, resztę cebuli w krążki. Bułki przekrój, podgrzej. Przekładaj burgerami, pomidorami, cebulą, awokado, liśćmi szpinaku oraz botwinki.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Dania główne
Steki wieprzowe z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozp...
Odsłon: 17
Steki wieprzowe z pieczarkami
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 56