Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne naleśniki z rukolą"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 79
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj mleko i jajko, a następnie zmiksuj na gładkie ciasto. Pozostaw na 15 minut.
Pomidorki umyj, osusz i przekrój na pół.
Umyj rzodkiewki. Cztery z nich pokrój w plasterki, a resztę w drobną kostkę.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Dodaj do niej ocet, oliwę, sól, cukier i pieprz, z których powstanie sos vinegret.
Wymieszaj serek z pokrojonymi w kostkę rzodkiewkami.
Na patelni rozpuść masło.
Na średnim ogniu usmaż na złoty kolor naleśniki.
Naleśniki posmaruj przygotowaną pastą. Zwiń ciasno w ruloniki i pokrój na cztery części.
Na półmisku rozłóż rukolę, pomidorki i rzodkiewki, polej vinegretem. Na rukoli ułóż naleśniki. Smacznego!
Czas: ok. 35 minut. Poziom: średni, porcje: 4 ilość, kalorii: 200 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień