Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne naleśniki z rukolą"
Smakują wybornie, warto ten przepis wypróbować.
Odsłon: 8772
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1178
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 292
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1178
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 292
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj mleko i jajko, a następnie zmiksuj na gładkie ciasto. Pozostaw na 15 minut.
Pomidorki umyj, osusz i przekrój na pół.
Umyj rzodkiewki. Cztery z nich pokrój w plasterki, a resztę w drobną kostkę.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Dodaj do niej ocet, oliwę, sól, cukier i pieprz, z których powstanie sos vinegret.
Wymieszaj serek z pokrojonymi w kostkę rzodkiewkami.
Na patelni rozpuść masło.
Na średnim ogniu usmaż na złoty kolor naleśniki.
Naleśniki posmaruj przygotowaną pastą. Zwiń ciasno w ruloniki i pokrój na cztery części.
Na półmisku rozłóż rukolę, pomidorki i rzodkiewki, polej vinegretem. Na rukoli ułóż naleśniki. Smacznego!
Czas: ok. 35 minut. Poziom: średni, porcje: 4 ilość, kalorii: 200 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 57
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103