Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiśniowe knedle ze słodkiej bułki"
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4187
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33700
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9716
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4187
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33700
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9716
Składniki
Podgrzej 300 ml mleka z cukrem waniliowym. Bułeczki pokrój w kostkę, zalej waniliowym mlekiem. Dodaj proszek budyniowy oraz 2 jajka. Wyrób. Odstaw na godzinę. Potem z ciasta ulep 12 knedelków. Do środka każdego wciśnij wiśnię. Gotuj je 15 minut w lekko osolonym wrzątku.
Pozostałe owoce zagotuj z cukrem i 200 ml soku wiśniowego. Resztę soku wymieszaj z mąką ziemniaczaną, wlej do gotujących się wiśni. Mieszając, gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Knedle wyjmij łyżką cedzakową. Przełóż do żaroodpornej formy. Pozostałe mleko wymieszaj z 3 jajkami. Zalej tym knedle. Obłóż masą wiśniową. Zapiekaj 25 minut w 200 st. Posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Tina