Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiśniowe knedle ze słodkiej bułki"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Podgrzej 300 ml mleka z cukrem waniliowym. Bułeczki pokrój w kostkę, zalej waniliowym mlekiem. Dodaj proszek budyniowy oraz 2 jajka. Wyrób. Odstaw na godzinę. Potem z ciasta ulep 12 knedelków. Do środka każdego wciśnij wiśnię. Gotuj je 15 minut w lekko osolonym wrzątku.
Pozostałe owoce zagotuj z cukrem i 200 ml soku wiśniowego. Resztę soku wymieszaj z mąką ziemniaczaną, wlej do gotujących się wiśni. Mieszając, gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Knedle wyjmij łyżką cedzakową. Przełóż do żaroodpornej formy. Pozostałe mleko wymieszaj z 3 jajkami. Zalej tym knedle. Obłóż masą wiśniową. Zapiekaj 25 minut w 200 st. Posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Tina