Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiśniowe knedle ze słodkiej bułki"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1798
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3106
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1188
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1798
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3106
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1188
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Składniki
Podgrzej 300 ml mleka z cukrem waniliowym. Bułeczki pokrój w kostkę, zalej waniliowym mlekiem. Dodaj proszek budyniowy oraz 2 jajka. Wyrób. Odstaw na godzinę. Potem z ciasta ulep 12 knedelków. Do środka każdego wciśnij wiśnię. Gotuj je 15 minut w lekko osolonym wrzątku.
Pozostałe owoce zagotuj z cukrem i 200 ml soku wiśniowego. Resztę soku wymieszaj z mąką ziemniaczaną, wlej do gotujących się wiśni. Mieszając, gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Knedle wyjmij łyżką cedzakową. Przełóż do żaroodpornej formy. Pozostałe mleko wymieszaj z 3 jajkami. Zalej tym knedle. Obłóż masą wiśniową. Zapiekaj 25 minut w 200 st. Posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Tina