Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 54
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 883
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 54
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 883
Składniki
Czosnek obierz, posiekaj. Mięso umyj, osusz i pokrój na spore kawałki. Posyp czosnkiem, ziołami prowansalski- mi i tymiankiem. Przemieszaj, skrop oliwą. Włóż na rozgrzaną patelnię, smaż, aż mięso się zrumieni. Wlej wino, duś na wolnym ogniu 10-15 minut. Zestaw z ognia, trzymaj w cieple.
Warzywa obierz, opłucz, osusz. Pokrój na kawałki zbliżonej wielkości. Oprósz solą i pieprzem, posyp oregano, przemieszaj. Skrop niewielką ilością oliwy.
Naczynie do zapiekania wysmaruj cienko oliwą. Nałóż warzywa i ser. Przykryj, piecz w 170°C przez 30 minut. Dołóż mięso, piecz jeszcze 10 min. Posyp rukolą.Źródło: Naj