Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 35
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 356
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 35
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 356
Składniki
Czosnek obierz, posiekaj. Mięso umyj, osusz i pokrój na spore kawałki. Posyp czosnkiem, ziołami prowansalski- mi i tymiankiem. Przemieszaj, skrop oliwą. Włóż na rozgrzaną patelnię, smaż, aż mięso się zrumieni. Wlej wino, duś na wolnym ogniu 10-15 minut. Zestaw z ognia, trzymaj w cieple.
Warzywa obierz, opłucz, osusz. Pokrój na kawałki zbliżonej wielkości. Oprósz solą i pieprzem, posyp oregano, przemieszaj. Skrop niewielką ilością oliwy.
Naczynie do zapiekania wysmaruj cienko oliwą. Nałóż warzywa i ser. Przykryj, piecz w 170°C przez 30 minut. Dołóż mięso, piecz jeszcze 10 min. Posyp rukolą.Źródło: Naj