Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
Składniki
Czosnek obierz, posiekaj. Mięso umyj, osusz i pokrój na spore kawałki. Posyp czosnkiem, ziołami prowansalski- mi i tymiankiem. Przemieszaj, skrop oliwą. Włóż na rozgrzaną patelnię, smaż, aż mięso się zrumieni. Wlej wino, duś na wolnym ogniu 10-15 minut. Zestaw z ognia, trzymaj w cieple.
Warzywa obierz, opłucz, osusz. Pokrój na kawałki zbliżonej wielkości. Oprósz solą i pieprzem, posyp oregano, przemieszaj. Skrop niewielką ilością oliwy.
Naczynie do zapiekania wysmaruj cienko oliwą. Nałóż warzywa i ser. Przykryj, piecz w 170°C przez 30 minut. Dołóż mięso, piecz jeszcze 10 min. Posyp rukolą.Źródło: Naj