Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny,prosty,wloski przepis
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 815
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1934
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 432
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 815
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1934
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 432
Składniki
makaron gotujemy na pol twardo w osolonym wrzatku,mozna dodac odrobine oleju zeby makaron sie nie kleil. po ugotowaniu odlac wode, wymieszac z beszamelem. mozna dodac odrobine pieprzu.
naczynie zaroodporne wysmarowac maslem i posypac tarta bulka. ulozyc polowe makaron,polac beszamelem,na wierzchu,ulozyc plastry mozarelli,posypac bulka tarta i na wierzchu ulozyc kolejna warstwe makaronu. wierzch przykryc pozostalym beszamelem, mozarella i posypac bulka tarta.
zapiekac w 180 stopniach przez ok 20-30 minut.
podawac jako danie obiadowe. mozna dodac rowniez pokrojona szynke.