Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina po chińsku"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Grzyby opłukać, zalać ciepłą wodą, odstawić na 30 minut. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Warzywa umyć. Paprykę po usunięciu nasion pokroić w paski, dymkę i seler w krążki.
Imbir i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Grzyby odsączyć, pokroić w cieniutkie paseczki.
Na dużej patelni (albo w głębokim w woku) podsmażyć na oliwie mięso, mieszając. Dodać warzywa i grzyby, imbir oraz czosnek, dusić kilka minut, ciągle mieszając. Mięso polać sosem sojowym i sherry, chwilę dusić. Podawać z makaronem sojowym albo ryżem.
Smakołyki z woka można posypać podprażonymi ziarnami sezamu oraz świeżą kolendrą i ozdobić liśćmi selera naciowego.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium