Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina po chińsku"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38749
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38749
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
Grzyby opłukać, zalać ciepłą wodą, odstawić na 30 minut. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Warzywa umyć. Paprykę po usunięciu nasion pokroić w paski, dymkę i seler w krążki.
Imbir i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Grzyby odsączyć, pokroić w cieniutkie paseczki.
Na dużej patelni (albo w głębokim w woku) podsmażyć na oliwie mięso, mieszając. Dodać warzywa i grzyby, imbir oraz czosnek, dusić kilka minut, ciągle mieszając. Mięso polać sosem sojowym i sherry, chwilę dusić. Podawać z makaronem sojowym albo ryżem.
Smakołyki z woka można posypać podprażonymi ziarnami sezamu oraz świeżą kolendrą i ozdobić liśćmi selera naciowego.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium