Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z cydrem"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Składniki
Wołowinę pokrój i oprósz solą oraz pieprzem, odłóż. Na patelni rozpuść łyżkę masła i usmaż oprószone cukrem jabłka. Wlej olej i obsmaż mięso, dodaj pokrojoną cebulkę i ocet jabłkowy.
Gotuj przez około pół minuty i wlej cydr, śmietankę oraz wsyp tymianek. Zagotuj. Duś, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. W trakcie gotowania dopraw solą i dodaj jabłka z patelni.Źródło: Na żywo