Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki z grzybami"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 377
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 95
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1747
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 377
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 95
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1747
Składniki
Zagotuj 750 ml osolonego wrzątku. Wrzuć makaron, ugotuj al dente, czyli na lekko twardo. Odlej, ale nie przelewaj zimną wodą. Zostaw 1/4 szklanki wrzątku z gotowania. Makaron trzymaj w przykrytym garnku.
Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki. Boczek potnij w paseczki. Wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu). Mieszając, smaż, aż z boczku wytopi się trochę tłuszczyku. Dorzuć grzyby i masło. Dopraw szczyptą soli i pieprzem. Zmniejsz ogień, duś 10-15 minut.
Śmietankę wymieszaj z wrzątkiem z gotowania makaronu. Dodaj 3 łyżki boczku z grzybami i wymieszaj. Wlej ją do reszty podduszonych grzybów. Wymieszaj. Wrzuć makaron, wymieszaj, podgrzewaj kilka minut. Domieszaj parmezan. Przed podaniem posyp natką.Źródło: Naj