Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawne minibabeczki"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4275
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 694
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1001
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3941
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4275
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 694
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1001
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3941
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 806
Składniki
Figi opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Nie obieraj ze skórki. Oczyszczone owoce pokrój na cząstki.
Plasterki szynki dojrzewającej (np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej) przekrój wzdłuż na połówki. Połówkę melona pozbaw nasion. Specjalną łyżeczką wydrąż kulki miąższu. Możesz też obrać miąższ ze skórki i pokroić w kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz. Poodrywaj listki.
Parmezan pokrój nożem szczelinowym lub zetrzyj na tarce tak, by powstały cieniutkie płatki. Korpusy babeczek napełniaj zrolowanymi plasterkami szynki, listkami bazylii i parmezanem. Połowę ozdób figami, resztę melonem.
czas ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety