Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawne minibabeczki"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Składniki
Figi opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Nie obieraj ze skórki. Oczyszczone owoce pokrój na cząstki.
Plasterki szynki dojrzewającej (np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej) przekrój wzdłuż na połówki. Połówkę melona pozbaw nasion. Specjalną łyżeczką wydrąż kulki miąższu. Możesz też obrać miąższ ze skórki i pokroić w kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz. Poodrywaj listki.
Parmezan pokrój nożem szczelinowym lub zetrzyj na tarce tak, by powstały cieniutkie płatki. Korpusy babeczek napełniaj zrolowanymi plasterkami szynki, listkami bazylii i parmezanem. Połowę ozdób figami, resztę melonem.
czas ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety