Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawne minibabeczki"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3947
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19948
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3064
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4300
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3947
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19948
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3064
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4300
Składniki
Figi opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Nie obieraj ze skórki. Oczyszczone owoce pokrój na cząstki.
Plasterki szynki dojrzewającej (np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej) przekrój wzdłuż na połówki. Połówkę melona pozbaw nasion. Specjalną łyżeczką wydrąż kulki miąższu. Możesz też obrać miąższ ze skórki i pokroić w kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz. Poodrywaj listki.
Parmezan pokrój nożem szczelinowym lub zetrzyj na tarce tak, by powstały cieniutkie płatki. Korpusy babeczek napełniaj zrolowanymi plasterkami szynki, listkami bazylii i parmezanem. Połowę ozdób figami, resztę melonem.
czas ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety