Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawne minibabeczki"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 43
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4298
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2580
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3787
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 43
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4298
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2580
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3787
Składniki
Figi opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Nie obieraj ze skórki. Oczyszczone owoce pokrój na cząstki.
Plasterki szynki dojrzewającej (np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej) przekrój wzdłuż na połówki. Połówkę melona pozbaw nasion. Specjalną łyżeczką wydrąż kulki miąższu. Możesz też obrać miąższ ze skórki i pokroić w kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz. Poodrywaj listki.
Parmezan pokrój nożem szczelinowym lub zetrzyj na tarce tak, by powstały cieniutkie płatki. Korpusy babeczek napełniaj zrolowanymi plasterkami szynki, listkami bazylii i parmezanem. Połowę ozdób figami, resztę melonem.
czas ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety