Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8798
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155460
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1190
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8798
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155460
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1190
Składniki
Wszystkie ciasta zmiksuj na gładką masę o gęstości śmietany 18%. Jeśli jest za gęste, dolej odrobinę wody gazowanej. Odstaw na 30 minut do lodówki. Ponownie wymieszaj i usmaż na oleju kilkanaście sprężystych naleśników.
Pierś z kurczaka (ze skórką) drobniutko pokrój. Grzybki, jeśli są duże, podziel na małe kawałki. Ser posiekaj w kostkę. Wymieszaj go ze szczypiorkiem i natką.
Na środku każdego naleśnika połóż po małej porcji kurczaka, na to odrobinę grzybków i sera. Złap brzegi naleśnika i obwiąż go delikatnie sznurkiem lub gałązką szczypiorku, tak żeby powstała sakiewka. Podawaj na zimno z sałatą. Jako dodatek możesz podać ostrą salsę pomidorową lub sos tatarski.Źródło: Naj