Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Wszystkie ciasta zmiksuj na gładką masę o gęstości śmietany 18%. Jeśli jest za gęste, dolej odrobinę wody gazowanej. Odstaw na 30 minut do lodówki. Ponownie wymieszaj i usmaż na oleju kilkanaście sprężystych naleśników.
Pierś z kurczaka (ze skórką) drobniutko pokrój. Grzybki, jeśli są duże, podziel na małe kawałki. Ser posiekaj w kostkę. Wymieszaj go ze szczypiorkiem i natką.
Na środku każdego naleśnika połóż po małej porcji kurczaka, na to odrobinę grzybków i sera. Złap brzegi naleśnika i obwiąż go delikatnie sznurkiem lub gałązką szczypiorku, tak żeby powstała sakiewka. Podawaj na zimno z sałatą. Jako dodatek możesz podać ostrą salsę pomidorową lub sos tatarski.Źródło: Naj