Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia zapieczona z kurczakiem i warzywami
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Cukinię dokładnie umyć. Przekroić na pół i wydrążyć.
Kurczaka pokroić bardzo drobno lub zmielić w maszynce. Następnie oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć na oliwie z oliwek. Do kurczaka dodać puszkę pomidorów i poddusić, a później odparować nadmiar wody.
Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Kurczaka wymieszać z drobno pokrojoną papryką, kukurydzą, kaszą oraz miąższem z cukinii (bez pestek).
Wydrążoną cukinię napełnić farszem i ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 min (aż cukinia będzie miękka). Smacznego.