Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1893
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1746
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1893
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1746
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Ryż gotujemy, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy 1/3 startego żółtego sera.
Filety z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę i razem podsmażamy na patelni , w czasie smażenia posypujemy przyprawą gyros. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy 1/3 sera.
Układamy pokrojonego w plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w plasterki paprykę. Przykrywamy pozostałym żółtym serem. Smarujemy ketchupem i majonezem.
Wkłądamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i zapiekamy przez 30 min bez przykrycia.