Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na każdą okazję:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2245
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3314
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1365
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2116
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2245
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3314
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1365
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2116
Składniki
Pieczarki pokroić w paski, cebulkę pokroić w kostkę i smażyć z pieczarkami. Lekko przyprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażyć mięso mielone. Potem te składniki ze sobą wymieszać.
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
Zrobić sos: wlać 2 śmietanki do naczynia, wrzucić 2 jajka, dodać czosnek przetarty przez praskę, wsypać do tej śmietanki sos boloński (proszek) oraz potarty na grubych oczkach ser. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać.
Ugotowany makaron ułożyć w żaroodpornym naczyniu z resztą składników: makaron - mięso z pieczarkami - sos i druga warstwa tak samo.
Nagrzać piekarnik do 150 stopni i zapiekać około 1 godziny:)
Życzę wszystkim smacznego:)