Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na każdą okazję:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25736
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2737
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1325
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25736
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2737
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1325
Składniki
Pieczarki pokroić w paski, cebulkę pokroić w kostkę i smażyć z pieczarkami. Lekko przyprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażyć mięso mielone. Potem te składniki ze sobą wymieszać.
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
Zrobić sos: wlać 2 śmietanki do naczynia, wrzucić 2 jajka, dodać czosnek przetarty przez praskę, wsypać do tej śmietanki sos boloński (proszek) oraz potarty na grubych oczkach ser. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać.
Ugotowany makaron ułożyć w żaroodpornym naczyniu z resztą składników: makaron - mięso z pieczarkami - sos i druga warstwa tak samo.
Nagrzać piekarnik do 150 stopni i zapiekać około 1 godziny:)
Życzę wszystkim smacznego:)