Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
yymmm pyszny obiadek...:)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7654
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7654
Składniki
wysmaruj masłem lub margaryną naczynie żaroodporne do piekarnika, włącz piekarnik na 200st.
umyj dokładnie ziemniaczki, nie obieraj! pokrój na ćwiartki, ułóż w naczyniu skórkami do dna, skrop ziemniaczki olejem lub ułóż w kilku miejscach na ziemniaczkach masło, osól, popieprz, posyp tymiankiem i kminkiem i włóż do piekarnika na ok 30-40min (do momentu aż ziemniaczki będą pół-miękkie ale za to ślicznie zrumienione)
w tym czasie, na patelni rozgrzej odrobinkę tłuszczu i wrzuć mięso, dodaj kostkę rosołową drobiową (taką suchą, nie rozpuszczoną) chwilę podsmaż i dodaj pokrojoną w kostkę cebulkę, smaż do momentu aż mięsko śię zarumieni, przełóż mięso do innego naczynia
na tą samą patelnię wrzuć pokrojoną w cienkie paseczki marchewkę i seler, w razie konieczności dodaj trochu masła, często mieszaj, smaż do miękkości, przełóż do mięska
następnie, podsmaż pokrojone w większe kawałki pieczarki, w razie konieczności dodaj trochę masła, odrobinę posól i popieprz, dorzuć do mięska z warzywami, pokrój paprykę w kostkę i taką surową dorzuć do mięsa
rozmieszaj śmietanę z ketchupem, zetrzyj ser na grubej tarce, zmieszaj razem ze śmietaną, wyciągnij ziemniaczki z piekarnika jak już będą gotowe, wyłóż na ziemniaczki mięso z warzywami, mięso posyp pokrojoną młodą cebulką, na to rozsmaruj śmietanę z serem, i do piekarnika, do momentu aż ser się rozpuści...
SMACZNEGO!!