Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka rybna. Przepis siostry Anastazji

Zapiekanka rybna. Przepis siostry Anastazji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 12

Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka rybna. Przepis siostry Anastazji"

Składniki

  • 80 dag filetów z ryby
  • 1 kg ziemniaków
  • puszka zielonego groszku
  • 2 jaja
  • 5 dag sera żółtego
  • 1/2 łyżki masła
  • szklanka śmietany
  • 3 łyżki mąki
  • przyprawa do ryb
  • przyprawa do ziemniaków
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować na półtwardo, pokroić w plastry i posypać przyprawą do ziemniaków. Rybę pokroić i wymieszać z przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.

  2. Śmietanę wymieszać z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach. Dodać jaja, roztrzepać i doprawić do smaku.

  3. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przełożyć połowę ziemniaków. Następnie układać warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piec w temperaturze 180° C przez 20 minut.

  4. CZAS: około godziny

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń