Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka rybna. Przepis siostry Anastazji"
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 595
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 595
Składniki
Ziemniaki ugotować na półtwardo, pokroić w plastry i posypać przyprawą do ziemniaków. Rybę pokroić i wymieszać z przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.
Śmietanę wymieszać z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach. Dodać jaja, roztrzepać i doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przełożyć połowę ziemniaków. Następnie układać warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piec w temperaturze 180° C przez 20 minut.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień