Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka rybna. Przepis siostry Anastazji"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25076
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25076
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Składniki
Ziemniaki ugotować na półtwardo, pokroić w plastry i posypać przyprawą do ziemniaków. Rybę pokroić i wymieszać z przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.
Śmietanę wymieszać z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach. Dodać jaja, roztrzepać i doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przełożyć połowę ziemniaków. Następnie układać warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piec w temperaturze 180° C przez 20 minut.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień