Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka rybna. Przepis siostry Anastazji"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119014
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119014
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2809
Składniki
Ziemniaki ugotować na półtwardo, pokroić w plastry i posypać przyprawą do ziemniaków. Rybę pokroić i wymieszać z przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.
Śmietanę wymieszać z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach. Dodać jaja, roztrzepać i doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przełożyć połowę ziemniaków. Następnie układać warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piec w temperaturze 180° C przez 20 minut.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień