Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie na obiad i kolację ze znajomymi.
Podsmażamy mięso mielone na rozgrzanym oleju, wraz z cebulą pokrojona w kostkę i czosnkiem drobno pokrojonym. Doprawiamy solą i pieprzem (dowolnymi przyprawami, które lubimy). nie musimy odstawiać, aby ostygło.
Ponieważ będziemy jeszcze je zapiekać, to możemy je tylko lekko przyrumienić.
Do naczynia żaroodpornego sypiemy na dno makaron, nakładamy na to warstwę mięsa. Następnie warstwę pokrojonej w kostkę cukinii.
Jogurt naturalny mieszamy z ketchupem, dodajemy posiekaną bazylię, doprawiamy solą i pieprzem oraz innymi lubianymi przyprawami. Wbijamy jajko i wszystko mieszamy do spójnej konsystencji. Zalewamy tym całą warstwę cukinii.
Kroimy pomidory w plastry i układamy następna warstwę na cukinii.
Ścieramy ser na większych oczkach, zasypujemy całość serem, zalewamy wodą, tak aby makaron mógł również się zagotować, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy wszystko do momentu zmiękczenia się makaronu i obserwując, aby ser się zbyt mocno nie przypiekł. Możemy również zmniejszyć później temperaturę, która uratuje danie przed zbyt mocnym spieczeniem.
Smacznego!!
Przepyszne danie wegetariańskie. Pełne smaku, tanie i do przygotowania w dosł...
Odsłon: 1702
Przepis na makaron zapiekany z cukinią zobaczyłam kiedyś na jednym z kanałów...
Odsłon: 5030
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 150
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 851
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 21
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 58
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 150
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 851
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 21
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 58
Składniki
Podsmażamy mięso mielone na rozgrzanym oleju, wraz z cebulą pokrojona w kostkę i czosnkiem drobno pokrojonym. Doprawiamy solą i pieprzem (dowolnymi przyprawami, które lubimy). nie musimy odstawiać, aby ostygło. Ponieważ będziemy jeszcze je zapiekać, to możemy je tylko lekko przyrumienić.
Do naczynia żaroodpornego sypiemy na dno makaron, nakładamy na to warstwę mięsa. Następnie warstwę pokrojonej w kostkę cukinii.
Jogurt naturalny mieszamy z ketchupem, dodajemy posiekaną bazylię, doprawiamy solą i pieprzem oraz innymi lubianymi przyprawami. Wbijamy jajko i wszystko mieszamy do spójnej konsystencji. Zalewamy tym całą warstwę cukinii.
Kroimy pomidory w plastry i układamy następna warstwę na cukinii.
Ścieramy ser na większych oczkach, zasypujemy całość serem, zalewamy wodą, tak aby makaron mógł również się zagotować, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy wszystko do momentu zmiękczenia się makaronu i obserwując, aby ser się zbyt mocno nie przypiekł. Możemy również zmniejszyć później temperaturę, która uratuje danie przed zbyt mocnym spieczeniem.
Smacznego!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 240
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 58