Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z cukinii w stylu greckim"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać, pokroić w plastry. Warzywa umyć.
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem, dodać mięso, doprawić. Papryki pokroić na kawałki, cukinię w plastry, obsmażyć na 1 łyżce oliwy.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dnie rozłożyć ziemniaki i mięso, zalać pomidorami wraz z zalewą, dodać cukinię z papryką, oliwki, posypać ziołami. Piec 30 min w 180oC, posypać fetą.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium