Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z cukinii w stylu greckim"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 804
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425232
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10747
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 804
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425232
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10747
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać, pokroić w plastry. Warzywa umyć.
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem, dodać mięso, doprawić. Papryki pokroić na kawałki, cukinię w plastry, obsmażyć na 1 łyżce oliwy.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dnie rozłożyć ziemniaki i mięso, zalać pomidorami wraz z zalewą, dodać cukinię z papryką, oliwki, posypać ziołami. Piec 30 min w 180oC, posypać fetą.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium