Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Składniki
Sos: Majonez mieszamy ze śmietanką i wyciśniętym przez praskę czosnkiem Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odstawić na cedzaku. Na patelnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę ,chwilkę przysmażyć , dodać mięso mielone . Usmażone odstawić . Następnie osobno na patelni należy przysmażyć pieczarki. Paprykę pokroić w cienkie pasczki. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem ,układamy na dno warstwę makaronu , na to warstwę mięsa mielonego, pieczarek i paprykę pokrojoną w małe paski. Wszystko to posypujemy wegetą i polewamy cienko sosem. Czynność tę powtarzamy ,aż do wyczerpania składników. Na wierzch wkładamy starty na tarce żółty ser i wstawiamy do nagrzanego piekarnikika na ok 40 min. Smacznego!