Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracochłonne ale bardzo smaczne.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1859
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1859
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Składniki
Ja mięso przygotowuję dzień wcześniej :Na oliwie podsmażamy mięso ok 10 min,dodajemy posiekaną cebulę i czosnek dalej dusimy ok.8 minut,następnie dodajemy rozpuszczony przecier oraz inne przyprawy i dusimy pod przykryciem 20 min.Mięso powinno miec gęstą konsystencję.
Ugotowac makaron,odcedzic.
Odlac częśc mleka (1.5 szklanki) rozrobic w nim mąkę,do reszty mleka dodac gałkę i masło, zagotowac.Gdy się podnosi,odstawic z pieca i powoli wlac mąkę rozrobioną z mlekiem,dobrze wymieszac,ponownie zagotowac.Dodac 3 łyżki sera i ewentualnie dosolic do smaku.
Makaron wymieszac z troszkę mniej niż połową beszamelu (1/4/) Połowę makaronu wyłożyc na blaszkę lub naczynie żaroodporne, na to wyłożyc masę mięsną, następnie przykryc pozostałym makaronem a na wierzch wylac sos beszamelowy.Posypac resztą sera.Piec w temp.180 st.aż do zrumienienia się beszamelu.
Po przestygnięciu kroimy w kostkę.Można je mrozic,gdyż tak samo dobrze smakuje po rozmrożeniu.