Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla "makaronowych łasuchów" jak ja ;)
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 32
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 31
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 936
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 492
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 32
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 31
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 936
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 492
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką oleju, al dente (półtwardo). Odcedzić.
Filet kroimy w kostkę i obsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa, chwilę podsmażamy. Wlewamy 2 szkl wody, przyprawiamy, dusimy do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, doprawić mąką wymieszaną ze śmietaną.
Do naczynia żaroodpornego, na dno dać trochę oleju, wykładamy połowę makaronu, połowę sosu mięsnego, posypujemy startym żółtym serem, pozostały makaron, sos i na wierzch ser.
Zapiekamy w piekarniku ok 20 min.
Jeśli robię podwójną porcję, na następny dzień podgrzewam resztę zapiekanki na patelni i jest jeszcze lepsza!