Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla "makaronowych łasuchów" jak ja ;)
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 326
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1680
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 326
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1680
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką oleju, al dente (półtwardo). Odcedzić.
Filet kroimy w kostkę i obsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa, chwilę podsmażamy. Wlewamy 2 szkl wody, przyprawiamy, dusimy do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, doprawić mąką wymieszaną ze śmietaną.
Do naczynia żaroodpornego, na dno dać trochę oleju, wykładamy połowę makaronu, połowę sosu mięsnego, posypujemy startym żółtym serem, pozostały makaron, sos i na wierzch ser.
Zapiekamy w piekarniku ok 20 min.
Jeśli robię podwójną porcję, na następny dzień podgrzewam resztę zapiekanki na patelni i jest jeszcze lepsza!