Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla "makaronowych łasuchów" jak ja ;)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424853
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336943
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424853
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336943
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką oleju, al dente (półtwardo). Odcedzić.
Filet kroimy w kostkę i obsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa, chwilę podsmażamy. Wlewamy 2 szkl wody, przyprawiamy, dusimy do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, doprawić mąką wymieszaną ze śmietaną.
Do naczynia żaroodpornego, na dno dać trochę oleju, wykładamy połowę makaronu, połowę sosu mięsnego, posypujemy startym żółtym serem, pozostały makaron, sos i na wierzch ser.
Zapiekamy w piekarniku ok 20 min.
Jeśli robię podwójną porcję, na następny dzień podgrzewam resztę zapiekanki na patelni i jest jeszcze lepsza!