Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla "makaronowych łasuchów" jak ja ;)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką oleju, al dente (półtwardo). Odcedzić.
Filet kroimy w kostkę i obsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa, chwilę podsmażamy. Wlewamy 2 szkl wody, przyprawiamy, dusimy do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, doprawić mąką wymieszaną ze śmietaną.
Do naczynia żaroodpornego, na dno dać trochę oleju, wykładamy połowę makaronu, połowę sosu mięsnego, posypujemy startym żółtym serem, pozostały makaron, sos i na wierzch ser.
Zapiekamy w piekarniku ok 20 min.
Jeśli robię podwójną porcję, na następny dzień podgrzewam resztę zapiekanki na patelni i jest jeszcze lepsza!