Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z papryką i wieprzowiną"
Karkówkę umyj, osusz i pokrój w paski. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Cebulę potnij w krążki, a paprykę w paski – jak mięso. Z papryczki chili usuń małe pestki, po czym pokrój ją drobno.
Oliwę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi (najlepiej przygotować ją kilka dni wcześniej, przelać do szklanego pojemnika i odstawić w ciemne chłodne miejsce).
Ułóż przygotowane w naczyniu żaroodpornym. Polej je czosnkową oliwą i wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotową zapiekankę posyp np. szczypiorkiem i listkami rukoli. Serwuj z czerwonym półwytrawnym winem.Źródło: Kurier TV
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53540
Połączenie warzyw i mięsa wieprzowego z aromatyczną przyprawą kebab - gyros t...
Odsłon: 17604
Mięso po chińsku, czyli wyraziste smaki w połączeniu ze słodkimi dodatkami,...
Odsłon: 6814
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4533
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4533
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Składniki
Karkówkę umyj, osusz i pokrój w paski. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Cebulę potnij w krążki, a paprykę w paski – jak mięso. Z papryczki chili usuń małe pestki, po czym pokrój ją drobno.
Oliwę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi (najlepiej przygotować ją kilka dni wcześniej, przelać do szklanego pojemnika i odstawić w ciemne chłodne miejsce).
Ułóż przygotowane w naczyniu żaroodpornym. Polej je czosnkową oliwą i wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotową zapiekankę posyp np. szczypiorkiem i listkami rukoli. Serwuj z czerwonym półwytrawnym winem.Źródło: Kurier TV
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 224