Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z papryką i wieprzowiną"
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 6793
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka. Bardzo smaczne, no i domowe. Takie bab...
Odsłon: 601
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 87
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 77
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 6793
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka. Bardzo smaczne, no i domowe. Takie bab...
Odsłon: 601
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 87
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 77
Składniki
Karkówkę umyj, osusz i pokrój w paski. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Cebulę potnij w krążki, a paprykę w paski – jak mięso. Z papryczki chili usuń małe pestki, po czym pokrój ją drobno.
Oliwę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi (najlepiej przygotować ją kilka dni wcześniej, przelać do szklanego pojemnika i odstawić w ciemne chłodne miejsce).
Ułóż przygotowane w naczyniu żaroodpornym. Polej je czosnkową oliwą i wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotową zapiekankę posyp np. szczypiorkiem i listkami rukoli. Serwuj z czerwonym półwytrawnym winem.Źródło: Kurier TV