Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z papryką i wieprzowiną"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10580
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3223
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10580
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3223
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
Składniki
Karkówkę umyj, osusz i pokrój w paski. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Cebulę potnij w krążki, a paprykę w paski – jak mięso. Z papryczki chili usuń małe pestki, po czym pokrój ją drobno.
Oliwę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi (najlepiej przygotować ją kilka dni wcześniej, przelać do szklanego pojemnika i odstawić w ciemne chłodne miejsce).
Ułóż przygotowane w naczyniu żaroodpornym. Polej je czosnkową oliwą i wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotową zapiekankę posyp np. szczypiorkiem i listkami rukoli. Serwuj z czerwonym półwytrawnym winem.Źródło: Kurier TV