Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z purée, mięsa i kiszonej kapusty"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy przez praskę, dodajemy mleko, masło, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy na gładkie purée.
Kiszoną kapustę kroimy, dodajemy pieprz, kminek, sól i podsmażamy na oleju, żeby zmiękła.
Obraną cebulę w miarę drobno siekamy. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki i wyjmujemy gniazda nasienne. Mięso i paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę, mięso i jabłka. Podlewamy bulionem, dodajemy śmietanę, musztardę, doprawiamy pieprzem, solą i dusimy kilka minut.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na spodzie, przy ściankach, wyciskamy dookoła z rękawa cukierniczego porcje purée. Na środek wykładamy kapustę, a na nią mięso z jabłkami, cebulą i papryką. Pieczemy ok. 15 minut w 200oC.Źródło: Rewia