Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z purée, mięsa i kiszonej kapusty"
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1622
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38584
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1322
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1622
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38584
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1322
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy przez praskę, dodajemy mleko, masło, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy na gładkie purée.
Kiszoną kapustę kroimy, dodajemy pieprz, kminek, sól i podsmażamy na oleju, żeby zmiękła.
Obraną cebulę w miarę drobno siekamy. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki i wyjmujemy gniazda nasienne. Mięso i paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę, mięso i jabłka. Podlewamy bulionem, dodajemy śmietanę, musztardę, doprawiamy pieprzem, solą i dusimy kilka minut.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na spodzie, przy ściankach, wyciskamy dookoła z rękawa cukierniczego porcje purée. Na środek wykładamy kapustę, a na nią mięso z jabłkami, cebulą i papryką. Pieczemy ok. 15 minut w 200oC.Źródło: Rewia