Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z purée, mięsa i kiszonej kapusty"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy przez praskę, dodajemy mleko, masło, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy na gładkie purée.
Kiszoną kapustę kroimy, dodajemy pieprz, kminek, sól i podsmażamy na oleju, żeby zmiękła.
Obraną cebulę w miarę drobno siekamy. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki i wyjmujemy gniazda nasienne. Mięso i paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę, mięso i jabłka. Podlewamy bulionem, dodajemy śmietanę, musztardę, doprawiamy pieprzem, solą i dusimy kilka minut.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na spodzie, przy ściankach, wyciskamy dookoła z rękawa cukierniczego porcje purée. Na środek wykładamy kapustę, a na nią mięso z jabłkami, cebulą i papryką. Pieczemy ok. 15 minut w 200oC.Źródło: Rewia