Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z purée, mięsa i kiszonej kapusty"
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3551
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 377
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1775
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3551
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 377
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1775
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy przez praskę, dodajemy mleko, masło, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy na gładkie purée.
Kiszoną kapustę kroimy, dodajemy pieprz, kminek, sól i podsmażamy na oleju, żeby zmiękła.
Obraną cebulę w miarę drobno siekamy. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki i wyjmujemy gniazda nasienne. Mięso i paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę, mięso i jabłka. Podlewamy bulionem, dodajemy śmietanę, musztardę, doprawiamy pieprzem, solą i dusimy kilka minut.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na spodzie, przy ściankach, wyciskamy dookoła z rękawa cukierniczego porcje purée. Na środek wykładamy kapustę, a na nią mięso z jabłkami, cebulą i papryką. Pieczemy ok. 15 minut w 200oC.Źródło: Rewia